tisdag 19 februari 2008

Kursstart

I helgen drog vi igång vårens hundkurser, i lördags fm hade vi första träffen med fortsättningsgruppen, strålande väder och alla på bra humör, bättre start kan man inte få. På eftermiddagen drog det in lite kallare väder men deltagarna från Spader Damens höll ångan uppe och det blev en rolig och givande träning, trots allt "prat" :-)

I går morse var det kallt och blåsigt men klockan 9 dök deltagarna i grundkursen upp, lite huttrande till en början men ivriga att få börja. Stadgeträning följt av jaktlydnad och grunderna för inlärning av markeringar sedan var den förmiddagen slut, det gick otroligt fort.
Eftermiddagen tillbringade vi tillsammans med deltagarna i nybörjargruppen, det blev en hel del markerings- och dirigeringsträning med störningar. En del ekipage överraskade både sig själva och oss med snyggt utförda moment, verkligen roligt att se.

Ser fram mot nästa träff om två veckor.

Var med Fender hos veterinär i fredags, hans öronproblem fortsätter så nu blev han sövd och fick spolat gångarna, trots medicin fanns det fortfarande mycket skit kvar, hoppas nu att han ska bli av med eländet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bara älskar era "prat" kurser de är såååå kul man lär sig massor....om hundar då alltså, längtar redan till nästa gång

Anonym sa...

Instämmer med förgående "talare", man lär sig mycket och har kul samtidigt hos Er! Ta gärna med fler rådjursdummies nästa gång, de blev populära!