lördag 18 oktober 2008

Å mer jakt

Några bilder från vår mark i Kolsbygd där vi jagade älg, underbar natur !
Idag har vi varit på Barsebäck och apporterat, riktigt roligt !

På första såten landade en and bakom apportörerna, Susanne med Truls såg den och dirigerade oss. En lite promenad i betorna sedan fick Fender börja söka, tog några minuter innan han hittade den, sedan la vi ut den till Truls som gladde matte med ett fint litet sök och en bra avlämning.

De följande såterna blev "titta på", väldigt nyttigt, mycket skott och många änder som föll men inget hos våra skyttar. På sista såten innan lunch höll vi på att få rådjur rakt på oss, åtta djur kom i full fart mot oss, Fender såg väldigt förvirrad ut, -"vad är det som händer husse ?".

Susanne och TrulsKent och Alexandra

Lasse och Asta
På väg ut
Efter en god lunch var det dags för Baileys att jobba i mossen, han var riktigt het och så skulle vi stå stilla och vänta tills änderna slutat flyga, inte lätt. När han väl fick jobba uppförde han sig väldigt bra, jobbade in i vassen och fick ut många änder, han apporterade några även idag men det är hans jobb i den täta vassen som var riktigt bra.
När vi kom hem haltade han ordentligt, höger framtass har svullnat upp och han kan inte trampa ner, hoppas det släpper snabbt, dags att stöta fasaner i morgon.
Viltparaden

1 kommentar:

Anonym sa...

Ni hade också bra väder ser jag..Tyvärr var min gule sjukskriven, annars hade ni inte sluppit oss.Dampisen fick sitt istället.Vi blir fler o fler som hoppas att skytten ska bomma hi hi...Bra för hundarna. Hoppas kvällen blev givande med fler ankisar..ses morrisens matte