söndag 25 januari 2009

Fasanträning

Åkte med Annelie och Sara till Källna igår för att träna Nisse och samtidigt jaga fasaner. Vi kom ned för backen när det lyfte 25 fasaner, verkade ju lovande. Nisse släpptes och gick ut 5 meter när det flög upp en tupp, Nisse satt direkt, tyvärr flög den ut över grannmarken. Vi fortsatte jaga men resten av fasanerna var försvunna, hade antagligen flugit över ån.
Det blev också lite träning på linjetag med Morris och Fender, Morris löste några riktigt svåra och Fender jobbade riktigt bra på sina, tyvärr visade han smärta i sin tass efteråt så det blir tillbaka till vilan igen :-(

Började söndagen med fasanjakt i Kävlinge, Baileys röjde runt i mossen tillsammans med några andra fyrfota men det blev bara en tupp som flög "rätt", vid dammarna flög det ut en hel del men utom räckhåll för skyttarna.
Efter en härlig fikapaus Kävlinge åkte jag hem och bytte hund, denna gången åkte jag och Wesley till Källna för skyddsjakt på gäss, vid 16-tiden började 100-tals Kanadagäss välla in men tyvärr flög de inte över de fälte vi får jaga över, efteråt kom grågässen men de flög samma runda.

1 kommentar:

Anonym sa...

åHHHH hur ska det gå för flattemästerskapet???
Tack för god hjälp och utlägg av kluriga linjetag...vi visste ens om att det skulle vara sååå svåra.Aldrig tänkt på det med en vägg!Fender är skitduktig,och rolig ser han ut.Man tror inte han är så snabb som han är. Vicken härlig träning, (trots några små incidenter, som du snällt nog utelämnade)Sara var också nöjd o gla för Ilex var både tyst o duktig.Kanske en ny vända till helgen?Absolut sista på lörda ju..suck sen är det tradigt ända till september...