fredag 30 januari 2009

Jaktmorgon

Följde med Johan upp på Söderåsen i morse, undebart väder med några minusgrader, hög luft och vindstilla, vi satt någon timme i torn utan något hände, tog sen en promenad in i skogen, fantastisk bokskog.
I en glänta kilade en räv snabbt iväg, vi förskökte gå runt och genskjuta men den försvann nere i ravinen. En Basset från grannmarken kom med en bock, troligen nyss stött för den hade enorm fart, på väg tillbaks till bilen dök en galt upp, lite för långt för ett skott så Johan satt fart, tyvärr var det ett ensamt djur med en drivande hund efter sig.
Man mår riktigt bra efter en sådan start på dagen, följdes upp med lyckade kundbesök och en härlig kvällsmiddag, i morgon blir det sista fasanjakten och sedan några drev på rådjur och hjort...... härligt med helg.

1 kommentar:

Anonym sa...

hur gick det? fick ni nåt efter middag?Fick Mats o Kristine se några griasar eller hjortar?
Vi fick en kanon träning. Shit-du skulle sett vad våra gule gjorde.Vi har bestämt att ta stämbanden på Ilex, för inte kan man släppa en sån hund!Tillockmed Morrisen gjorde ett lååångt linjetag,l från hagen till grusvägen vid buskaget!O Nilsson fick en runda till.Tror vi åker hit o tränar fler gånger. Vi har många nya uppslag till DIN gule....