onsdag 16 juli 2008

Träning på allvar

Hade planerat en liten träning igår men den fick vi snabbt ändra, sent på eftermiddagen ringde ett gäng skyddsjägare som behövde hjälp, de höll på att skjuta duvor, massor av duvor och hade kört slut på sin apportör.

Ringde runt lite grann och fick efter en del "tomma" samtal ihop 3 hundar (som tur var kunde Jette sluta tidigare), efter en lång fundering i bilen på väg hem bestämde jag mig för att ta med Fender men det skulle bara bli efterapportering, inga skott och inga fallande duvor.

Väl framme fick jag veta att det låg ett 20-tal duvor i kornåkern, jag, Johan och Ingela började söka av området medan Jette och Wesley gick iväg till skyttarna (efter att Wesley fått hämta in 2 levande i ett buskage).

Våra hundar skötte sig utmärkt, Fender och Tessie plöjde fram i fälten och plockade i full fart. Fender sprang under kvällen på 2 st som fortfarande levde, såg först lite undrande på mig men när jag sa apport tog han dom helt perfekt, mjukt grepp och inget skakande.

Vi fick även gå ut på ett intilliggande fält där de sett en duva landa, Fender gick ut och upp i vind, lyfte nosen och började kryssa framåt, 30 meter senare dök han ner bland säden och vände tillbaka med en duva... kändes otroligt bra, extra bra när jägarna senare kom fram och berömde våra duktiga hundar, de förstod hur svårt det kan vara för hundar att komma så sent på en jakt och dessutom första gången de apporterade varmvilt.

Totalt sköts 83 duvor men det märktes knappt, det var fullt på himlen när vi åkte hem.

Väl hemma blev det en pilsner på altanen och plocka brösten på de duvor vi fick med oss hem, ska bli gott att så småningom steka läckerheterna.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Vilken härlig läsning. Lycka till i helgen!

Anonym sa...

Vilka hundar vi har!!!! De är BÄST!