måndag 24 november 2008

Jakthelg

Andjakt på Barsebäck i lördags, Fender fick jobba i mossen för första gången, nu föll det ju inte så mycket fågel som vanligt så han kunde lugnt apportera några stycken.
På kvällen bytade jag gul Fender mot en gul Morris, ville inte sitta med Fender på sträckjakten eftersom vi själva skulle skjuta. Det var ett rent nöje att ha med Morris, han satt lugnt och tittade när det sköts, rörde sig inte ur fläcken trots en del harar och rådjur sprang förbi.

I söndags blev det Baileys tur att jaga, andjakt på Färingtofta. Tyvärr hade kanalerna frusit igen så det blev till att stöta upp änderna från standen, på första platsen stötte vi två vildsvin, Baileys tog upp jakten på dom men kom snabbt tillbaka.
Jag fick testa stövlar och byxor, gick ner mig rejält på några ställen och upptäckte att byxorna nog behöver bytas till nästa år, iskallt vatten som tränger in vid midjan är inte skönt :-(

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för att NåN ville ta med mig ut. Puh-sketmatte bara grejar med annat. Jag väntade o väntade hela långa dagen innan du kom...Och så fick jag inte följa med dan efter-fy fn va taskigt!

Anonym sa...

jess jess jess....Åh är det sant att han inte brydde sig om(att springa efter) hararna! Shit va gla jag blir i såfall...Då kanske min träning fúnkat.Kanske, kanske,kanske..Fast lite mesigt med vattnet..Tack för att han fick följa med!
Grattis till en massa skjutna änder igår! Morrisens matte