lördag 1 november 2008

Underbar jaktmorgon

Samling klockan 6.15 i morse, både gäss och änder har de senaste dagarna samlats i våra vatten så det var med viss förväntan vi åkte iväg, väl framme visade det sig att vattennivån sjunkit närmare en meter, nåja, det var ju en skön morgon så ngn timme kunde vi ju stanna.
Efter en kvart kom det ett hundratal gäss rakt över oss, några kom inom skotthåll och jag fick ner en, Wesley som suttit knäpp-tyst kastade sig iväg efter gåsen som landat en 20 meter ut i vattnet, när han kom fram till kanten upptäckte han isen, han saktade in och jobbade sig fram som en isbrytare.
Efter någon timme bröt vi gåsjakten eftersom gässen flög alldeles för högt, upp till bilen och bytte till Baileys som nu fick jobba på fasaner i betorna och som han jobbade !
Han stötte upp massor, vi sköt en del men väldigt många gick förbi oss, vi var för få för att kunna täcka allt men trots det fick vi även skjutit några harar.
Ser fram mot nästa jakt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

6,15!!!!!!!Ripa o Nisse sover då, men spara dem på sönda så kanske vi e vakna ....Nisse fick prova på "the real world "ida, så jag vågar nog nu!!Lite info om er dag, tack.

Susanne sa...

Håller med Annelie om att en uppdatering om gårdagen önskas!